/ Allmänt / Hemma hos mig /

Glödlampa

 
 
Har köpt en ny lampa till hallen, den andra fick flytta in till köket. Köpte den på Clas Ohlson och priset är endast en hundralapp, sen kostade själva glödlampan 59 kr tror jag. Är otroligt nöjd över mitt köp!
 
Har varit lite dålig bloggning dom senaste dagarna, men jag är så fruktanvärt trött på kvällen efter jag varit i skolan, kört 12 mil och sedan ätit mat. Då går ögonen i kors i soffan och jag orkar liksom inte redigera några bilder, men idag tog jag mig i kragen! Nu blir det dock en snabbdusch innan jag kryper ner i bingen =)
/ Allmänt /

Hjärtedagen

 
Hade en mysig alla hjärtans dag! Förra året firades den i Paris, men i år blev det en dag på hemmaplan. Först åkte vi till Niclas vänner som håller på att renovera sitt hus, hjälpte dom att elda massa grenar och annat bråte och så grillade vi korv där. På kvällen blev det plankstek här hemma och chokladfondant med färska hallon och vaniljglass, mums! 
 
Det är ju inte meningen att det här ska bli någon matblogg nu, men om någon är intresserad av att få det receptet så kommer det här =)
 
 
Chokladfondant, 4 personer
100 gram smör
150 gram mörk choklad (vi hade 70%)
0,5 dl strösocker
2 st äggulor
1 st ägg
 
 
1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sen chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen har smält. 

2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl.

3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär. Vi hade dom inne i ca 10 minuter, men hade till och med kunnat haft den någon minut till!
/ Allmänt /

Mera magasin

 
Nu har jag två olästa tidningar här hemma, Sköna hem köpte jag för att plöja igenom lite inredning (och för fylla på min tidningshög) och Hem ljuva hem köptes för att jag följer Angelica och Stefans blogg vars kök pryder omslaget. Det är så kul att läsa om/se bilder hemma hos folk som man "känner". 
 
Hörreni, så kul att ni gillade receptet på torsken som jag lagade! Är recept något som gillas här i bloggen då och då? Jag är ju tyvärr inte någon som gör jätteinspirerade maträtter, men ibland kan jag få ett ryck och vilja laga något jag aldrig gjort, eller kanske skriva ut någon rätt som jag helt enkelt bara gillar =)