/ Allmänt / Inredning /

Kökstankar

 
 
Vi är mitt uppe i köksplaneringen. När vi köpte lägenheten i våras så visste vi att det skulle bli stambyte i huset och att både kök och badrum då skulle renoveras, något som skulle ingå i priset. Mäklaren trodde vi skulle få en summa per lägenhet för att sen köpa ett eget kök, men så blev inte fallet. Firman som ska renovera både kök och badrum kom för ett tag sen med den nya ritningen för köket... Åh herregud! Aldrig att det köket kommer in hos oss, så kände vi. När vi ändå har köpt en lägenhet så vill vi ju trivas där till hundra procent och förhoppningsvis även gå med vinst när vi säljer den om några år.
 
Så, nu har vi bestämt att köpa ett eget kök. (Hur vi gör med badrummet tar vi i ett annat inlägg). Troligtvis blir det IKEA, men jag ser inga fel i deras kök så det blir nog jättebra. Köket är ca 11 kvm så det är ganska litet, alltså måste vi tänka smart. Ikväll har vi haft besök av en tjej vi känner som tidigare jobbat med att sälja kök, så hon har kollat på våra ritningar och kommit med idéer. Det var SÅ bra att någon annan fick se köket med deras ögon, vi har ju liksom suttit fast i våra kökstankar. 
 
I veckan åker vi nog till IKEA och pratar med personalen där, sen hoppas jag att det blir en beställning inom kort. Vi har kommit fram till att en lösning som denna ovan skulle passa oss bäst, eller passa vårt kök bäst rättaresagt. Lite smågrejer kommer säkert ändras (hällen kommer vara centrerad i bänkskivan t.ex) men det här är grundtanken. Färgval har vi inte bestämt än, men det blir ett ljust kök i allafall. Vecka 45 drar renoveringen igång och då får vi hitta ett annat boende under tiden, det ska bli så spännande =)